خاعس(خط امام ، عدالت در سلامت)

"می رویم تا خط امام بماند." شهید مهدی رجب بیگی

خاعس(خط امام ، عدالت در سلامت)

"می رویم تا خط امام بماند." شهید مهدی رجب بیگی

خاعس(خط امام ، عدالت در سلامت)

مرکز مطالعات سیاستگذاری سلامت شهید دکتر دیالمه

مرکز مطالعات سیاستگذاری سلامت شهید دکتر دیالمه وابسته به بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر فعالیت خود را از زمستان1393 شروع کرده و عزمی جدی برای تحقق آرمان های انقلاب اسلامی در حوزه های سلامت دارد.
بدیهی است که طی سال های بعد از انقلاب ، عدالتی نسبی در حوزه ی سلامت بوجود آمده که حضور خانه ی بهداشت ، پزشکان و بقیه ی کادرهای درمانی در دور افتاده ترین روستاهای کشور گواهی بر این نظر است اما وجود برخی مشکلات ساختاری و زیربنایی در حوزه ی سلامت شیرینی این عدالت را مقداری می کاهد.
بر اساس اصل 29 قانون اساسی برخورداری از تأمین احتماعی از جمله خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت های پزشکی به صورت بیمه و غیره حقی همگانی است و دولت موظف است بر طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم ، خدمات و حمایت های مالی فوق را برای یکایک افراد کشور تأمین کند اما تاکنون بخش قابل توجهی از توان دولت ها صرف تأمین و ارائه خدمات شده و بخش سیاستگذاری آن کمرنگ جلوه می کند.در چنین شرایطی است که ضمن صرف هزینه های هنگفت از دولت به دلیل ضعف های ساختاری رضایت مردم دچار خدشه می شود.
مطالعات مختلف حاصل از جلسات مختلف کارشناسان حوزه ی سلامت نشان می دهد که اصلی ترین راهکار حل اساسی مشکلات نظام سلامت ، حل مشکلات ساختاری و سیاستگذاری این نظام است.
با عنایت به این موضوع و با توجه با کارکرد کانون های تفکر و مراکز مطالاعاتی در اثرگذاری بر سیاست های کلان کشور و نیز بر اساس رسالت بسیج دانشجویی به عنوان بدنه ی متخصص و متعهد انقلاب اسلامی إن شاء الله آرمان های زیر را بر طبق گفته های مقام معظم رهبری ، در حوزه ی سلامت پیگیری خواهیم کرد:
1. قانون گذاری
2. اجرایی
3. نظارت و داوری
که صد البته برای رسیدن به این آرمان ها و اهداف نیازمند کسب ویژگی های زیر هستیم:
I. اصلاح روح (تزکیه و تهذیب)
II. اصلاح روان (تفکر و تعلم)
III. اصلاح جسم (ورزش و تغذیه)
امیدواریم با حضور در صحنه ی همه ی دانشجویان و اساتید دغدغه مند دهان مردم انقلابی ایران را بیش از پیش با شیرینی عدالت شیرین کنیم.

والسلام علی من التبع الهدی

  • ۰
  • ۰

رییس جامعه جراحان ایران گفت: پزشکی، قداست دارد و جامعه پزشکی باید خودش، این جامعه را از بی اخلاقی ها پاک نگه دارد.

به گزارش، خاعس به نقل ازایرنا ایرج فاضل روز سه شنبه در چهارمین همایش اخلاق پزشکی و پرستاری در سالن اجلاس سران از انعکاس برخی مسایل اخلاقی جامعه پزشکی در رسانه ها انتقاد کرد.وی افزود: همه باید به قانون پایبند باشیم.اگر قانون در جامعه حرمت نداشته باشد، هیچ کس حرمت نخواهد داشت.

رییس جامعه جراحان ایران اضافه کرد: افراد زیادی هستند که در جامعه بی اخلاقی می کنند و به جایی نیز پاسخگو نیستند.اگر افرادی که بیت المال را قلع و قمع کردند، مجازات می شدند دیگر کسی در کشور به خیانت و بی اخلاقی تشویق نمی شد.فاضل اضافه کرد: نباید فراموش، کنیم که همه ما پزشکان مدعی هستیم این حرفه قداست دارد بنابراین تا جای ممکن خودمان باید این حرفه را پاک نگه داریم و اجازه ندهیم حرمت این جامعه در فضای عمومی از بین برود.


رییس مجمع انجمن های پزشکی کشور اضافه کرد: این انجمن به مسایل اخلاقی در جامعه پزشکی حساس است و قبل از رسانه ها به این مسایل رسیدگی می کند.علی نوبخت، دبیر مجمع انجمن های پزشکی کشور نیز در این همایش، گفت:رعایت اخلاق حرفه ای نمی تواند یکطرفه باشد.در مقابل هر حقی یک تکلیف وجود دارد و در مقابل منشور حقوق بیماران بلکه باید حقوق جامعه پزشکی نیز رعایت شود.

وی گفت: کمیته های مختلفی در انجمن های پزشکی یرای تدوین کدهای اخلاقی تشکیل شده و علاوه بر ابلاغ آن به اعضای انجمن های، پزشکی برای مقابله با هجمه هایی که علیه پزشکان در رسانه ها صورتمی گیرد با وزیر بهداشت، معاونان وی، رییس سازمان نظام پزشکی و رییس صدا و سیما مکاتبه شده است.

نوبخت ادامه داد: یادمان باشد حرفه پزشکی حساس، و شکستنی است .نباید اجازه دهیم ناهنجاری در جامعه ایجاد شود.وی اضافه کرد: هم اکنون اگر یک پزشک خلافی را مرتکب شود در 5 مرجع مختلف احضار می شود در حالی طبق قانون فقط در سازمان نظام پزشکی به این تخلفات رسیدگی شود.نوبخت بر تدوین گایدلاین ها و راهنماهای بالینی برای ارتقای اخلاق در جامعه پزشکی تاکید کرد.

جلیلی رییس انجمن روانپزشکان ایران نیز در همایش گفت: وقتی در جامعه ای زندگی می کنیم که روز خبری از حیف و میل بیت المال منتشر می شود و این خبرها نه تکذیب می شود و نه با عاملان آن برخورد می شود چطور انتظار داریم جامعه پزشکی تخلف نداشته باشد.وی افزود: در چنین جامعه ای توصیه به اخلاق کارایی ندارد.جلیلی همچنین در همایش از تدوین و ابلاغ منشور اخلاق روانپزشکان ایران خبر داد.

در ادامه خانم نیک روش به نمایندگی از جامعه پرستاری گفت: بنده به عنوان یک پرستار از وضعیت اخلاق پرستاری کشور راضی نیستم اما در جامعه ای که در آن قانون شکنی وجود دارد رعایت اخلاق در یک صنف بدون همکاری سایر همکاران امکانپذیر نیست.

وی گفت:امیدوارم به جایی برسیم که مانند گذشته همه ما به سخنان پزشکان،پرستاران، رادیولوژیستها و آزمایشگاههای طبی اعتماد کنند.چهارمین کنگره اخلاق پزشکی و پرستاری ایران ششم تا نهم بهمن در سالن اجلاس، سران تهران برگزار می شود و اخلاق پزشکی،پرستاری داروسازی و اخلاق در پژوهش محورهای اصلی این همایش است

منبع:خاعس

  • ۹۴/۱۱/۰۷
  • حسن باربرز دانشجوی دندانپزشکی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی