خاعس(خط امام ، عدالت در سلامت)

"می رویم تا خط امام بماند." شهید مهدی رجب بیگی

خاعس(خط امام ، عدالت در سلامت)

"می رویم تا خط امام بماند." شهید مهدی رجب بیگی

خاعس(خط امام ، عدالت در سلامت)

مرکز مطالعات سیاستگذاری سلامت شهید دکتر دیالمه

مرکز مطالعات سیاستگذاری سلامت شهید دکتر دیالمه وابسته به بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر فعالیت خود را از زمستان1393 شروع کرده و عزمی جدی برای تحقق آرمان های انقلاب اسلامی در حوزه های سلامت دارد.
بدیهی است که طی سال های بعد از انقلاب ، عدالتی نسبی در حوزه ی سلامت بوجود آمده که حضور خانه ی بهداشت ، پزشکان و بقیه ی کادرهای درمانی در دور افتاده ترین روستاهای کشور گواهی بر این نظر است اما وجود برخی مشکلات ساختاری و زیربنایی در حوزه ی سلامت شیرینی این عدالت را مقداری می کاهد.
بر اساس اصل 29 قانون اساسی برخورداری از تأمین احتماعی از جمله خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت های پزشکی به صورت بیمه و غیره حقی همگانی است و دولت موظف است بر طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم ، خدمات و حمایت های مالی فوق را برای یکایک افراد کشور تأمین کند اما تاکنون بخش قابل توجهی از توان دولت ها صرف تأمین و ارائه خدمات شده و بخش سیاستگذاری آن کمرنگ جلوه می کند.در چنین شرایطی است که ضمن صرف هزینه های هنگفت از دولت به دلیل ضعف های ساختاری رضایت مردم دچار خدشه می شود.
مطالعات مختلف حاصل از جلسات مختلف کارشناسان حوزه ی سلامت نشان می دهد که اصلی ترین راهکار حل اساسی مشکلات نظام سلامت ، حل مشکلات ساختاری و سیاستگذاری این نظام است.
با عنایت به این موضوع و با توجه با کارکرد کانون های تفکر و مراکز مطالاعاتی در اثرگذاری بر سیاست های کلان کشور و نیز بر اساس رسالت بسیج دانشجویی به عنوان بدنه ی متخصص و متعهد انقلاب اسلامی إن شاء الله آرمان های زیر را بر طبق گفته های مقام معظم رهبری ، در حوزه ی سلامت پیگیری خواهیم کرد:
1. قانون گذاری
2. اجرایی
3. نظارت و داوری
که صد البته برای رسیدن به این آرمان ها و اهداف نیازمند کسب ویژگی های زیر هستیم:
I. اصلاح روح (تزکیه و تهذیب)
II. اصلاح روان (تفکر و تعلم)
III. اصلاح جسم (ورزش و تغذیه)
امیدواریم با حضور در صحنه ی همه ی دانشجویان و اساتید دغدغه مند دهان مردم انقلابی ایران را بیش از پیش با شیرینی عدالت شیرین کنیم.

والسلام علی من التبع الهدی

۵ مطلب در آبان ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

این مطلب مصاحبه خانم مریم بورقانی فراهانی با آقای ناصر فکوهی است که عیناً از سایت «انسان شناسی و فرهنگ» انتخاب و منتشر می شود.


پزشکان در جامعه ایران از جایگاه اجتماعی بالایی برخوردار بوده اند. چه طور به این جایگاه رسیدند؟ چرا جامعه ایرانی چنین احترامی برای این قشر قائل بود؟


  • حسن باربرز دانشجوی دندانپزشکی
  • ۰
  • ۰
مساله نابرابری‌های اجتماعی موضوعی مهمی است که مطالعات و مباحث مختلف تأییدی هستند بر این مطلب که شرایط اولیه متفاوت افراد و گروه‌های اجتماعی منجر به این می‌شود که اشخاصی که به هر دلیل توانمندی بیشتری دارند از اشخاصی که ناتوانند جلو بیفتند، این ایجاد فاصله ممکن است به حق و یا ناحق باشد و منجر به ظلم و از بین رفتن رقبا باشد یا نباشد.

به همین دلیل گفته می‌شود برای اینکه این افزایش فاصله رخ ندهد احتیاج به مداخلات هدفمند و جهت داری است که برنامه ریزی مناسب چارچوب پیگیری این هدف را تشکیل می‌دهد.

دوستان با این جمله «پل ساموئلسون» آشنا هستند که می‌گوید اگر برنامه ریزی و مداخلات هدفمند دولت‌ها نباشد شیری که باید برای رفع سوء تغذیه فقرا مصرف شود ممکن است برای تغذیه گربه و سگ ثروتمندان مورد استفاده قرار گیرد و سگ و گربه ثروتمندان اجازه نخواهد داد شیر به بچه گروه‌های فقیر برسد.

  • حسن باربرز دانشجوی دندانپزشکی
  • ۰
  • ۰

رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: ضعف در سیستم پرداخت بیمه‌ها تهدیدی برای طرح تحول نظام سلامت است و اگر حمایت‌ها کم یا متوقف شود و تکلیف قانونی تجمیع صندوق‌های بیمه اجرا نشود این طرح آسیب جدی خواهد دید.

دکتر علیرضا رئیسی در گفت و گو با روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه افزود: در تمام دنیا به موضوع تجمیع بیمه‌ها پرداخته می‌شود و تجمیع بیمه‌ها اصلی است که در قانون برنامه پنجم توسعه و سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نیز دیده شده است.
وی تجمیع بیمه‌ها را اقدامی شایسته در نظام سلامت دانست و گفت: یکی از مشکلات عمده ما در اجرای طرح تحول سلامت ضعف در سیستم پرداخت بیمه‌ها هستند بر همین اساس بر تجمیع بیمه‌ها تاکید داریم.

دکتر رئیسی یکی از نقاط آسیب پذیر در اجرای طرح تحول سلامت را عدم پرداخت به موقع بیمه‌ها دانست و بیان داشت: از آنجا که سیاست گذاری اجرای این طرح در دو وزارتخانه متفاوت صورت می‌گیرد و این موضوع ما را با مشکل دریافت مطالبات مواجه می کند.
  • حسن باربرز دانشجوی دندانپزشکی
  • ۰
  • ۰

انتخابات سازمان نظام پرستاری تحت‌الشعاع رد صلاحیت‌ها


سازمان نظام پرستاری، نهاد صنفی برآمده از آرای جامعه پرستاری بوده و محل تضارب آراء و افکار آن‌هاست که اعضای آن به‌صورت دوره‌ای و با برگزاری انتخابات برگزیده می‌شوند. با اعلام خبر تایید صلاحیت ۱۶۶ نفر از داوطلبین چهارمین دوره انتخابات شورای عالی سازمان نظام پرستاری مشخص شد که چهره‌هایی همچون محمد شریفی مقدم، محمود عمیدی، حمید تاج‌الدینی و محمد اشتهاردی که از فعالین صنفی جامعه پرستاری بودند رد صلاحیت شده‌اند.

این رد صلاحیت موجی از اعتراضات جامعه پرستاری را به راه انداخت. به‌طوری‌که رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری تهران ضمن انتقاد از عدم وجود فضای انتقادپذیر، خواستار تجدیدنظر در رد صلاحیت کاندیداهای شرکت‌کننده در انتخابات شورای عالی نظام پرستاری شد. خانه پرستار نیز ضمن اعتراض شدید به رد صلاحیت دبیر کل و سه تن دیگر از اعضای شورای مرکزی خانه پرستار بیانیه‌ای صادر کرد و در آن این رد صلاحیت ها را غیرقانونی خواند و خواستار حضور همه ی سلایق در این انتخابات شد.

  • حسن باربرز دانشجوی دندانپزشکی
  • ۰
  • ۰


اجرای ناقص برنامه پنجم توسعه در حوزه سلامت

سلامت

پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، وزارت بهداشت، طرح تحول نظام سلامت را تدوین کرد. این طرح که به دنبال «محافظت مالی» مردم در قبال هزینه‌های سلامت، ارتقای کیفیت و افزایش دسترسی به خدمات درمانی است، از ۱۵ اردیبهشت سال ۱۳۹۳، در بیمارستان‌های دولتی سراسر کشور به اجرا درآمد. گرچه اجرای طرح، زمینه افزایش رضایتمندی مردم و گروهی از بازیگران حوزه سلامت را فراهم آورد، ولی تداوم اجرای طرح با چالش‌هایی جدی مواجه است. این در حالی است که در تدوین برنامه ششم توسعه قرار است تغییرات اساسی در نحوه اجرای برنامه تحول سلامت ایجاد شود.

  • حسن باربرز دانشجوی دندانپزشکی