خاعس(خط امام ، عدالت در سلامت)

"می رویم تا خط امام بماند." شهید مهدی رجب بیگی

خاعس(خط امام ، عدالت در سلامت)

"می رویم تا خط امام بماند." شهید مهدی رجب بیگی

خاعس(خط امام ، عدالت در سلامت)

مرکز مطالعات سیاستگذاری سلامت شهید دکتر دیالمه

مرکز مطالعات سیاستگذاری سلامت شهید دکتر دیالمه وابسته به بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر فعالیت خود را از زمستان1393 شروع کرده و عزمی جدی برای تحقق آرمان های انقلاب اسلامی در حوزه های سلامت دارد.
بدیهی است که طی سال های بعد از انقلاب ، عدالتی نسبی در حوزه ی سلامت بوجود آمده که حضور خانه ی بهداشت ، پزشکان و بقیه ی کادرهای درمانی در دور افتاده ترین روستاهای کشور گواهی بر این نظر است اما وجود برخی مشکلات ساختاری و زیربنایی در حوزه ی سلامت شیرینی این عدالت را مقداری می کاهد.
بر اساس اصل 29 قانون اساسی برخورداری از تأمین احتماعی از جمله خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت های پزشکی به صورت بیمه و غیره حقی همگانی است و دولت موظف است بر طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم ، خدمات و حمایت های مالی فوق را برای یکایک افراد کشور تأمین کند اما تاکنون بخش قابل توجهی از توان دولت ها صرف تأمین و ارائه خدمات شده و بخش سیاستگذاری آن کمرنگ جلوه می کند.در چنین شرایطی است که ضمن صرف هزینه های هنگفت از دولت به دلیل ضعف های ساختاری رضایت مردم دچار خدشه می شود.
مطالعات مختلف حاصل از جلسات مختلف کارشناسان حوزه ی سلامت نشان می دهد که اصلی ترین راهکار حل اساسی مشکلات نظام سلامت ، حل مشکلات ساختاری و سیاستگذاری این نظام است.
با عنایت به این موضوع و با توجه با کارکرد کانون های تفکر و مراکز مطالاعاتی در اثرگذاری بر سیاست های کلان کشور و نیز بر اساس رسالت بسیج دانشجویی به عنوان بدنه ی متخصص و متعهد انقلاب اسلامی إن شاء الله آرمان های زیر را بر طبق گفته های مقام معظم رهبری ، در حوزه ی سلامت پیگیری خواهیم کرد:
1. قانون گذاری
2. اجرایی
3. نظارت و داوری
که صد البته برای رسیدن به این آرمان ها و اهداف نیازمند کسب ویژگی های زیر هستیم:
I. اصلاح روح (تزکیه و تهذیب)
II. اصلاح روان (تفکر و تعلم)
III. اصلاح جسم (ورزش و تغذیه)
امیدواریم با حضور در صحنه ی همه ی دانشجویان و اساتید دغدغه مند دهان مردم انقلابی ایران را بیش از پیش با شیرینی عدالت شیرین کنیم.

والسلام علی من التبع الهدی

۷ مطلب در مرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

نظام ارجاع، زیر سایه متخصصها!

در این شماره موضوعاتی چون لزوم احیای جایگاه طب عمومی، ملغی شدن حکم حبس پزشکان، تخلفات دارویی و طرح تربیت کمک پرستار و سایر اخبار این حوزه بررسی شده است

  • مراد(دانشجوی پزشکی)
  • ۰
  • ۰

در سال 1996 قانونی تصویب شد که بر اساس آن دولت فدرال امریکا کسانی را که دست به افشاگری علیه تخلفات بزنند تشویق مالی خواهد کرد. یک مطالعه علمی به بررسی عملکرد این قانون طی سال‌های 1996 تا سال 2005 در نظام سلامت پرداخته است که در سال 2008 در مجله سالنامه طب داخلی امریکا(نوع مجله هم قابل توجه است!) به چاپ رسیده است. در بین سال‌های 1996 تا سال 2005 به 379 مورد رسیدگی شده است که از این پرونده‌ها مبلغ 9.3 میلیارد دلار بازگردانده شده که یک میلیارد دلار آن به افشاگران پرداخت شده است. هرچند اوج فراوانی پرونده‌ها در سال 2001 بوده است اما مبالغ بازگردانده شده سالیانه به شدت از سال 2002 تا 2005 افزایش یافته است. افشاگران غالباً مدیران اجرایی یا پزشکان بوده‌اند و 75% آنها کارمندان سازمان مدعی علیه بوده‌اند. 13 پرونده(4%) علیه شرکت‌های دارویی بوده است که مبلغ 3.6 میلیارد دلار(39%) از کل مبالغ بازگردانده شده بوده است.(تصویر زیر: آگهی اداره مشورتی آمریکا برای تشویق مردم به افشاگری را نشان می دهد)

  • مراد(دانشجوی پزشکی)
  • ۰
  • ۰

دبیرکل آمد، سند کلید خورد!

در پنجمین بسته خبری نظام سلامت ابتدا به رونمایی از سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر ، اصلاحات در طرح تحول سلامت ومیزان پرداخت از جیب مردم می پردازیم. در پایان نیز ‌مروری خبرهای مهم هفته گذشته خواهیم داشت

  • مراد(دانشجوی پزشکی)
  • ۰
  • ۰

داروسازانی که مدرک فروشی می کنند

عده‌‌ای از فارغ‌التحصیلان داروسازی، مدارکشان را به قیمت 600 میلیون تومان برای تاسیس داروخانه می‌فروشند.

به گزارش خاعس، روزنامه تعادل نوشت: تقریبا در تمامی اصناف می‌توان شاهد تخلفات و پشت پرده‌هایی بود که تمایلی به افشای آنها وجود ندارد. این مساله چندان استثنابردار نیست، اما با این حال مشاهده تخلف در بعضی اصناف، نارضایتی بیشتری برمی‌انگیزد. حوزه سلامت یکی از این حوزه‌هاست، حوزه‌یی که به دلیل آنکه با جان انسان‌ها در ارتباط است، کمتر کسی را یارای مشاهده تخلف در آن هست. بررسی‌های میدانی ما نشان می‌دهد که عده‌یی از فارغ‌التحصیلان داروسازی درکشور که به دلایل مختلف خودشان از مجوز تاسیس داروخانه‌شان استفاده نمی‌کنند، آن را با قیمت‌های گزاف دراختیار «سرمایه‌دارانی» قرار می‌دهند که به سودای سود پا به عرصه سلامت گذاشته‌اند. زمزمه پا گرفتن «داروخانه‌های اجاره‌ای» مدت کمی نیست که به گوش می‌رسد. چند سالی است که این عبارت دست‌آویزی شده برای یک شبه پولدار شدن در جامعه‌یی که تکلیفش را با ثروت‌اندوزی و راه‌های رسیدن به آن روشن نکرده است.

  • مراد(دانشجوی پزشکی)
  • ۱
  • ۰



در پی اعلام وزیر بهداشت مبنی بر کسری بودجه 50 درصدی این دستگاه :

طرح تحول سلامت ؛ به سلامت!!

چهارمین بسته خبری حوزه سلامت منتشر شد. این بسته خبری به بررسی مهم‌ترین تحولات نظام سلامت در هفته گذشته اختصاص دارد و به موضوعاتی چون بودجه وزارت بهداشت، گام چهارم طرح تحول نظام سلامت، لزوم پیشگیری بر درمان در برنامه ریزی های وزارت بهداشت و سایر اخبار حوزه سلامت پرداخته است

  • مراد(دانشجوی پزشکی)
  • ۰
  • ۰

پرداخت های پر سر و صدا!

به گزارش خاعس در سومین بسته خبری هفتگی نظام سلامت به تحول در آموزش پزشکی، تامین عادلانه منابع مالی، طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد و سایر موضوعات مهم نظام سلامت پرداخته شده است

  • مراد(دانشجوی پزشکی)
  • ۰
  • ۰

 

دلایل بسیاری برای ایجاد و توسعه پرونده الکترونیک سلامت در سطح ملی وجود دارد. ضرورت دسترسی به اطلاعات در حوزه های مختلف، باعث ایجاد و توسعه سیستم های اطلاعاتی از قبیل پرونده الکترونیک سلامت شده است، تا جایی که امروزه کشورهای پیشرفته دنیا هریک به نوعی به این بستر اطلاعاتی مجهز شده اند

  • مراد(دانشجوی پزشکی)